5 stjärnor + 4 stjärnor = 9 stjärnor

Om hotellet, läckra Monument mitt på avenyn Passeig de Gràcia, har fem stjärnor och dess restauranger tillsammans har fyra stjärnor i Guide Michelin så blir det nio stjärnor, eller hur? Enkel matematik för livsnjutare och finsmakare, tycker vi.

Så bor du

Som så många byggnader i Barcelona, är det här en arkitektonisk dröm. Geometriska trägolv, futuristisk belysning och vacker mosaik i alla gemensamma utrymmen och rum i fyra varianter av trä – trä på golven, på väggarna och ibland till och med i taket – utan att för en sekund ha ett uns av gillestugefeeling. Och alltid med tillsyn två gånger om dagen, nybäddat med egyptisk bomull och regndusch i badrummet. Att lägst rumskategorin är deluxe sätter en toppklassig ton, tycker vi.

Att göra

Det här är både hotellet och staden för dig som vill få ut det bästa av livet. Här får du fyra Michelinstjärnor under samma tak, för övrigt samma tak där du njuter vid poolen med utsikt över halva stan.  Vi tipsar om de mest populära restaurangerna och fixar bordsbokningen, hjälper dig undvika turistfällor och hitta guldkornen. Om vi bokar fotbollsbiljetter? Absolut! Sa vi förresten att hotellet har erbjudanden baserade på de sju dödssynderna?

84 rum
25 minuters transfer
1 pool
2 kilometer till stranden

Erbjudanden - Spanien

Fler hotell - Spanien