Silversea Cruises

23 februari, 2016

Silversea - nio skepp på sju kontinenter!

När Silver Cloud kom till Stockholm på sin jungfrufärd 1994 var hon en sensation. Ingen hade någonsin sett sådant lyxigt fartyg. Vissa hytter hade till och med öppen spis! Silver Spirit som tar 540 passagerare fick vi kryssa med på rutten Lissabon-Malaga, en tur på 4 dagar/3 nätter med stopp i Portimao, Cadiz och Malaga. Min dröm är att göra om resan nästa år men helst till vattnen runt Galapagos då nya Silver Galapagos kommer segla sin första rutt där under Silversea-flagg. Ett expeditionsfartyg av hög klass. ss6501
En av fördelarna med Silversea är att hytterna för gästerna ligger i mitten av skeppet och föröver. Då slipper du motorljud och du sover gott om natten.
Lyckan att vara ombord Silversea Cruises har helt förändrat min uppfattning om kryssningar. Som resa är det helt fantastiskt, allt ifrån sviterna till servicen och maten som serveras. Du blir rundligt bortskämd med all inclusive, otroligt skönt att slippa skriva på notor dagarna i ända. Din svit är välplanerad med stort badrum, walk-in closet, stor, skön säng och en liten soffgrupp separat. Självklart har du egen butler som ser till att fylla minibaren med precis det du vill ha. Nära 80 % av hytterna på Silver Spirit har balkong och det ska verkligen inte underskattas. Känslan att koppla av utomhus i solnedgången efter en händelserik dag är helt unik. Fartyget glider sakta ut ur hamn och du höjer ditt champagneglas och hälsar lotsen med en skål! ss6420_1 När du blir sugen på något att äta har du minst 4 restauranger att välja mellan, Silver Spirit har hela 6 dito! Förvänta dig toppservice, och du får den! Känns det någon dag som om du bara vill vara för dig själv kan du självklart få roomservice och äta i din hytt eller varför inte på din sköna balkong.  
Jill Andersson Lime Travel
Jill Andersson Senior Travel Consultant