Abu Dhabi och Dubai - så lika men ändå olika!

13 december, 2017

Hejsan Marlene!!

Nu är vi hemma till snöslask och grådask. Längtar redan tillbaka till Abu Dhabi!!! Vi har haft en toppenresa.

Vi möttes av Desert Adventures i Dubai och fick gå i fast track kön. Det var många plan som landat så det tog lite tid ändå.

En och en halv timme med bil till Abu Dhabi och vi var framme vid St Regis Saadiyat Island. Wow vilket hotell. Servicen var oklanderlig.

Vårt första rum var på våningen under lobbyn och utsikten var kanske inte vad vi förväntat oss. Vi klagade faktiskt lite ödmjukt, och vi fick ett nytt rum efter 2 nätter. Hotellet var fullt på helgen.

Denna gång 5:e våningen och en mycket vacker utsikt. St Regis har inte sparat på krutet när det gäller rummen. Badrummet, älskar badrummet!!! Gigantiskt, vackert, marmor, ännu mer marmor, och fantastiska produkter.Stora fina rum med skön säng och en härlig stor balkong. Hotellet hade ett stort poolområde med många solstolar och cabanas. Stranden var också bra med gott om solstolar.

Maten var väldigt bra, vi hann dock inte prova alla restauranger. Frukostbuffén hade inget ytterligare att önska. Synd att deras paradrestaurang var under renovering, men då kanske vi måste åka tillbaka någon gång för att testa ;)

Detta är ett av det bästa hotellen vi bott på, trots sin storlek var det väldigt lugnt och ingen trängsel. Absolut 5 stjärnor!!

Vi var till den stora moskén och detta är ett måste om man besöker Abu Dhabi. Vi var även till Yas Waterworld och Yas Marina. Abu Dhabi föll oss verkligen i smaken precis som du sa. Lite av ett lugnare Dubai. Hit åker vi gärna igen!!!

De två sista nätterna spenderade vi i Dubai på The Palace Downtown Dubai. Mitt i stan låg detta hotell som en liten oas. Perfekt utgångsläge på stan för ett par dagar. Vi hade första parkett mot fontänen och fick njuta detta vackra skådespel flera gånger. Detta hotell var också väldigt bra.Svårt att jämföra bara efter St Regis.

 Sammanfattningsvis har vi haft en fantastiskt bra vecka och ingenting att klaga på.

På flyget träffade vi en representant från Emirates med hälsning från er. Hon erbjöd oss fasttrack-biljetter. Vi fick dock ingen användning av dessa då vi ändå hamnade där. Men fin gest.

Efter drygt en vecka på hemmaplan så har vi nu börjat längta efter nästa resa...

 Ha det gott så hörs vi snart igen!!

//Familjen Glaas

 
Gruppresa med inriktning på konst till Madrid
Våra resenärer Limetraveler