Härliga Zanzibar!

8 november, 2017

Hoppas allt är bra med dig Anna!

Vi har haft en fantastisk vecka! Jag är väldigt nöjd och tacksam över ditt fina bemötande och ditt stöd i val av resmål, det blev faktiskt perfekt!

Hotellet är helt ljuvligt, sviten vi bodde i på Breezes Beach Club & Spa var lagom stor och härlig. Personalen har varit underbara, vänliga, varma och hjälpsamma!

Vi träffade två familjer som vi hängde med och jag åkte på en kort (lite för kort), trip till Stonetown med en annan mamma. Vi bokade taxi via receptionen och strosade på egen hand. Spännande!

Tjejerna var lite skraja för havet så det var mest jag o min man som badade där. Snorklade på revet och såg det spännande bottenlivet.

Promenad till restaurangen The Rock fick vi till men utöver det har vi bara slappat; badat, solat o läst böcker. Vädret passade oss som hand i handske, sol mestadels, 25-30 grader, en perfekt bris för att undvika överhettning och så några pampiga regn. Precis vad vi behövde! (Lite spännande; när vi anlände hade det precis regnat hårt och vägen från flygplatsen var lite översvämmad på ett ställe men vi kunde utan problem passera, tidigare på dagen hade vägen varit avstängd). Det gick dock väldigt smidigt med transfers, perfekt upplockade och avlämnade helt utan stress och med fint omhändertagande.

  Det är förstås omöjligt att vara helt obekymrad om fattigdom, avsaknad av infrastruktur och den stora miljöpåverkan med sopor som ligger lite varstans längs kusten och längs vägarna. Vi tog en guidad tur på slavmarknaden och historien är tung helt enkelt. Att uppleva det här är ju inte dåligt, bara bekymrande precis som du också påtalade innan vi reste.

Jag var ordentligt stressad på jobbet sista veckorna innan resan och trots att du uppmanat både skriftligt o muntligt att ha kontanter så ignorerade jag det vilket betydde en del lånande av dollar av den mer strukturerade familjen vi lärde känna. Pinsamt men det blev ok ändå. (Turistskatten drogs på visakortet förresten, så det löste sig)

Avslutningsvis, vi är väldigt nöjda! Jag är extremt nöjd med din hjälp från vårt första samtal, du fattade vad vi behövde och Zanzibar blev verkligen värmen, avkopplingen och lite, med ändå välbehövlig omvärldsinsikt. Jag kommer definitivt att rekommendera både Zanzibar o Lime Travel till vänner o bekanta.

Tack så jättemycket för den här gången, jag kommer absolut att ha dig i åtanke igen vi skall ut på ny resa!

Linn P med familj

 
Gruppresa med inriktning på konst till Madrid
Våra resenärer Limetraveler