Ljuvligt på LUX!

26 februari, 2018

Hej Jill!

God morgon Jill och tack för Champagnen som kom till vårt rum strax efter ankomst. Vi fick dessutom ytterligare en flaska champagne per rum från LUX.  3 flaskor totalt – inte illa. Man får lite VIP-behandling när man återkommer för 3e gången.

Resan gick kanonbra hela vägen och inga förseningar. LUX hade gjort om lite i sin lounge på flygplatsen, mycket trevligt. Dessutom kort väntan på sjöflyg, vi har suttit där i nästan 3 timmar vid ett tillfälle.

LUX är renoverat sedan vi var där senast. Vi hade ett kanonfint boende längst ut på västra sidan – lugnt och fint vid den s.k. vuxenpoolen.  De sa det var näst intill fullbokat men då undrar vi var alla människor befann sig.  Inga problem med solstolar eller plats i restauranger och barer. LUX har ett enastående koncept där allt ingår utom i Umami. Dessutom tar de en extra avgift i MIX när de serverar grillade skaldjur men väl värt varenda dollar.  All dryck ingår och inget tjafs,  även all läsk, vatten, öl, rött och vitt vin i minibaren och de fyller på varje dag.

Servicen är fantastisk, och städning etc. av rummen är helt underbar. Små roliga djur av handdukar ett par dagar i veckan och ett vackert hjärta av blommor på sängen på Alla Hjärtans Dag. De tar sig dessutom tid att prata och vi har fått härliga berättelser från vår ’städare’ under några kvällar på vår altan.

De gömmer 25 flaskposter på ön varje dag som innehåller ”priser”.  Jag har aldrig lyckats hitta någon under våra 3 resor men denna gången hjälpte ”vår man” mig att hitta en. (Får han nog egentligen inte men så gulligt). Jag fick dessutom 2 priser eftersom vi hade All Inclusive och inte ”uppskattade” en flaska vin eller glass eftersom detta ändå ingick i vår resa.

2 gratisturer till husrevet per dag om man vill, man får låna snorklingsutrustning och vad man nu behöver. Jag var även denna gång med på Whale Shark Tour men vi hittade ingen nu heller -  men skam den som ger sig. Jag ska dit igen !

Det mest fantastiska med denna ö är framför allt det generösa All Inclusive-konceptet men också att man kan gå runt hela ön i sand och vatten -  har inte funkat på de andra två öarna vi varit på. Det är ca 4 km runt hela och jag gick 2 ggr per dag – underbart. Beach Rouge var tidigare en lugn fin bar där vi ofta satt och tog en drink före eller efter maten förut. Nu är den omgjord till lite moderna stuk med DJ som spelar go musik under dagtid och lite mer modernt på kvällen. Uppskattades väldigt mycket av sonen. De serverar typ tapas-rätter till lunch, mycket gott.

Vi kommer återvända till LUX, kanske redan nästa vår. Vi kommer definitivt inte att söka något nytt – vi är helt enkelt så nöjda.  Och pricken över i är att vi hade inte en enda mulen dag i år, lite lätt regn någon kväll/natt.

Nu är vi åter i kontrasternas land men det är härligt med vardag så man kan se fram emot nästa tripp.  Och tack för ditt engagemang i vår resa som återigen blev väldigt lyckad.

/Karin med familj

Gruppresa med inriktning på konst till Madrid
Våra resenärer Limetraveler