Alperna levererat av Eleven Experience - magiskt!

4 juli, 2018

Jag fick den stora äran att följa med Eleven Experience på en 3 dagars vistelse till deras Chalet, Chalet Pelerin. Efter en relativ smärtfri flygning till Genève, blev jag upphämtad av deras lyxiga transferservice, transfern tog ca 2,5 timmar, även helikopter transfer är möjlig (om vädret tillåter dvs.), de har en egen helikopterplatta där man smidigt kan landa. Chalet Pelerin ligger i de Franska Alperna i en liten by som heter Le Miroir, ca 30 min från Val-d'Isère. Från Le Miror, når man 7 olika skidområden inom ca 30 minuter. Så det finns minns sagt gott om skidåkning att upptäcka. Både i de franska och italienska alperna. Chalet Pelerin är en gigantisk villa med 5 stora sovrum (var av 4 st. har eget badrum). Man sover gott upp till 12 personer. Man har även tillgång till ett jättestort vardagsrum med en stor öppen spis mitt i vardagsrummet. Det finns ett stort inomhus spa, med inomhus pool och 3 st olika bastu-upplevelser. En stor utomhusjacuzzi att värma sig i, efter en lång dags skidåkning är inte heller helt fel. Att ta med sig skidor eller snowboardutrustning är ingen nödvändighet. Man har tillgång till privata guider 1 guide per var fjärde resenärer, så är man 5 personer så har man 2 guider, 9 personer, 3 guider och så vidare. De erbjuder ett eget skid & servicerum, med den modernaste skidutrustningen, som guiderna dagligen servar åt en, anpassat för kommande dags skidförhållanden. Guiderna ser även till att ta en till de bästa skidförhållandena, boka restauranger för lunch samt så klart ta en ner för den vassaste off-pist eller pist-upplevelsen och givetvis ger de en massvis av matnyttiga tekniktips om man önskar.

Vid ankomst till Chalet Pelerin, blev jag välkomnad av husets värdinna Caroline, Caroline planerar och kordinerar allt med guider, kockar, städning och transfer med mera. Man fick direkt ett glas champagne i handen, av husets egna sommelier, för att sedan tillsammans med husets kock gå igenom kvällens meny. De anpassar menyerna helt efter gästernas önskemål eller eventuella allergier. Menyn består först av utsökta kanapéer/ostar/charkuterier vid brasan tillsammans med en önskad aperitif. Sedan en tre rätters meny med utvalda passande viner (ofta lokala franska viner, men även mycket från Bordeaux, Bourgogne & Alsace).. Sommelierns favoritområden dvs... En riktigt bra avslutning på kvällen helt enkelt.

Dagarna på Chalet Pelerin startar med en riktigt god valfri kaffe (alla sorter finns)… Sedan önskade ägg, dvs. scrambled, stekta, pocherade eller omeletter, samt hemmagjorda goda smoothies, ingefära shots, gröt, yoghurt, mängder av färskpressade juicer, nybakade bröd, kallskuret, ostar med mera, allt man kan önska sig och mer därtill.. Sedan kommer guiderna för att gå igenom vart bästa skidåkningen för dagen är, denna dag blev det skidåkningen i Val-d'Isère. Tyvärr var väderförhållandena inte tillräckligt bra för helikopterlyft till de italienska alperna och heli ski.. Men vi fick riktigt bra puderåkning i alla fall. Lunch åt vi på en riktig höjdare också (restaurang Panoramic, på ca 3 000 meters höjd).

Nästa dag blev en fantastisk skiddag, först i de franska alperna och sedan över till de italienska alperna och skidåkning ner hela vägen till den lilla charmiga byn La Thuile. I La Thuile åt vi en klassisk härlig italiensk lunch med en meny som bland annat bestod av 5 olika pastarätter. Så kolhydratskvoten för en bra eftermiddagsskidåkning var definitivt fylld. På kvällskvisten, när vi kom tillbaka till vår chalet, blev det en vandringstur uppför berget, ca 50 minuter till deras alpstuga, från 1600 talet, som än idag används för att valla får och kor. Väl uppe möttes vi av vår kock och sommelier som hade ordnat en oförglömlig kväll. De hade byggt upp en snöbar och förbrett en eldstad och det var som att komma in i en iglo fast utomhus, otroligt mysigt. Där började de med att skämma bort oss med champagne och kanapéer framför elden. Sedan begav vi oss in i stugan, för diverse lekar. Bland annat den klassiska leken där det gäller att slå i spiken först i en stubbe. Vi blev även utsmyckade efter våra personligheter (vilket för mig blev en guldlockig peruk? J). Middagsmenyn var en underbar ostfondue vid den öppna brasan för att sedan gå ner en trappa till ”källaren” där de grillade lamm, som serverades med en svensk potatisgratäng, smaskens!!

Tyvärr tog även denna resa slut efter ett par helt makalösa dagar, där man blivit bortskämd som aldrig förr. Sammanfattningsvis, mig veterligen finns inget liknande ställe där man har en egen kock, sommelier, skidguide, chaufför med mera och som håller så hög klass på alla områden… Världsklass är nästintill en underdrift och det är precis vad Eleven Experience står för. Detta får en elva på en tio-gradigskala.  

 

Olof Jeremias Lime Travel
Olof Jeremias Senior Travel Consultant