Peru + Chile = perfekt kombo!

18 december, 2018
Hej Martina!   Nu har vi kommit hem och samlat oss lite efter vår fantastiska resa. Vi tänkte ge dig lite feedback spontant och direkt. Detta är inte synkat med Anders & Lotta som är kvar i Chile ett par dagar till, men vi kopierar Anders på mailet så får han komplettera och korrigera när de kommer hem. Först och främst är vi mycket nöjda, resan har motsvarat och i flera fall överträffat våra förväntningar. Vi tyckte först att resan blev ganska dyr, men väl på plats förstår vi bättre. Arrangemangen i Peru var mycket bra och ganska exklusiva vilket förklarar prisnivån. Picknick-lunchen första dagen i Cusco var imponerande! Boende:
  • Villa Barranco, Lima: Jättetrevligt och charmigt litet hotell. Bra läge i Barranco och promenadavstånd till Miraflores. Utmärkt frukost.
  • El Albergue, Ollantaytambo: Perfekt läge när man ska med tåget till Machu Pichu, men lite tråkiga omgivningar kring järnvägsstationen. Bra rum och frukost. Tack för vinet! Det var trevligt, vi satt på balkongen utanför rummen och tog ett glas före middagen. Det går förvånansvärt många tåg nattetid förbi Ollantaytambo och Peruanska lokförare gillar att tuta.
  • El Mercado, Cusco: Utmärkt läge ett par kvarter från torget. Bra rum och frukost och en trevlig innegård där det tänds eldar på kvällen.
  • Cumbres Lastarria, Santiago: Stort, modernt och lite opersonligt hotell, men med ett fantastiskt läge. Mitt i ”smeten” med många bra restauranger runt knuten och Santiagos affärscentrum ett par kvarter bort. Bra rum och utmärkt frukost. Trevlig pool på taket som vi utnyttjade medan herrskapet Lindeen var på bröllop.
  • Holiday Inn, Santiago: Stort och opersonligt men otroligt bra läge när man kommer sent eller ska flyga tidigt. Rummen är stora men tråkiga. Första natten utsikt mot en betongvägg, andra natten nere i källaren. Frukosten bra.
  • Jose Noguiera, Punta Arenas: Charmigt hotell med bra och trevlig service. Rummen små och ganska tråkiga. M&K fick ett rum där det var svårt att ta sig i sängen när man ställt in två resväskor. A&L fick ett lite större rum. Frukost OK.
  • Rio Serrano, Torres del Paine: hotellet ligger ganska ensligt, strax utanför nationalparken. Åt ena sidan fantastisk utsikt över floden och bergen, åt andra sidan utsikt över parkeringsplatsen och personalbostäderna. Vi fick båda rum med utsikt över parkeringen. Vet inte om det är olika pris för rummen beroende på åt vilket håll man har utsikt, men hade det funnits möjlighet att välja hade vi nog gärna betalat lite extra för roligare utsikt. Hotellet är annars stort och fint med trevliga sällskapsutrymmen och en SPA-del som såg trevlig ut, men som vi inte hann utnyttja. Bra mat, vilket är tur eftersom det inte finns några alternativ i närområdet.
Flyg:
  • KLM har bättre stolar, men maten är bättre på Air France. Air France business lounge på Charles de Gaulle är inte mycket att hurra för, många vill komma in men det är få sittplatser. För övrigt är vi mycket nöjda med våra flygningar i business class.
  • Latam är inte världens roligaste flygbolag, men vi antar att det inte finns något alternativ i Chile och Peru. Incheckningsautomaterna fungerade i de flesta fall inte. Vid den manuella incheckningen flyttade de om oss så vi fick andra platser än de förbokade. Rad 35 i stället för 12 känns inte som en uppgradering. Inget plan lyfte i tid och inget landade i tid. Dåligt med information under flygningen och en del information ges bara på spanska.
Hyrbil: har i princip fungerat bra. Vi har fått stora bilar med plats för allt vårt bagage. Ett litet problem är att det inte finns några bensinstationer i närheten av flygplatserna, varken i Santiago eller Punta Arenas. I Santiago fick vi betala ganska mycket för att Hertz skulle tanka åt oss, i Punta Arenas hade vi lärt oss och åkte in till stan och tankade innan vi åkte ut till flygplatsen. Service: I Peru var allt perfekt. Den kvinnliga guiden i Lima (vi har glömt hennes namn) och Jimmy i Cusco var båda mycket kunniga, trevliga och gjorde båda det där ”lilla extra” som känns så bra. I Chile hade vi inte så mycket kontakt med Sportstour, men det lilla som var fungerade fint.   Nu återstår bara att börja samla kraft och pengar till nästa resa. Bästa hälsningar Marianne & Kjell
Gruppresa med inriktning på konst till Madrid
Våra resenärer Limetraveler