Skidåkning i Italien när det är som bäst!

1 mars, 2018

Anna Hagsten goes skiing!

Svenska fjällen i all ära men det är något speciellt med alperna. Att se solen lysa från en klarblå himmel, nypistade backar och fantastisk utsikt mot Mont Blanc som tronar upp sig är magiskt.

Efter en behaglig direktflight till Genève väntar vår chaufför på oss i ankomsthallen. Vår chaufför tar oss längs vackra berg och dalgångar, när vi 2 timmar senare är vi framme i La Thuile möts vi av en pittoresk och genuin liten italiensk by i hjärtat av Aosta-dalen.

Här ligger Nira Montana som är vårt hem under de kommande dagar, Montana Lodge & Spa är med i Design Hotels.

Vi märker snabbt av den italienska värmen i bemötande och service och redan vid  incheckningen bjuds vi på varm choklad och nybakade kakor. Hotellet känns lagom stort med sina 55 rum och sviter och vi sover väldigt gott i Hästen sängarna . Här finns en underbar spa avdelning som ger trötta skidåkarben nytt liv. Något som behövs i detta storslagna skidsystem La Thuile som har en internationell skidanslutning till La Rosière i Frankrike, du kan åka skidor på båda orterna med ett och samma liftkort. Detta gör det möjligt att njuta av 160 km pist, 38 liftsystem, längdåkningsspår och Heli-ski och på båda sidorna av skidsystemet är det barnvänligt med både blå och röda backar. För den äventyrlige finns internationellt erkänd offpist, lättillgängliga spår för längdskidåkning och Heli-skiing. Heli-skin på Rutor och Miravidi glaciärerna erbjuder nervkittlande upplevelser som man inte bör missa.

Vi njuter för fullt av manchestern och i backarna finns plats för stora carving-svängar och vi tar oss med lätthet via kabinbanor och liftar under morgontimmarna i franska delen och njuter av en förmiddagsfika med café au lait och nybakade croissanter och på eftermiddagen äter vi lunch på den italienska sidan med en vidunderlig utsikt och en stor härlig pasta carbonara. Förutom ljuvlig skidåkning och mysigt boende på Nira Montana så tycker vi att prisläget är tilltalande, en middag på restaurang inklusive vin kostar ca 20-25 euro/ person. Jag tipsar om att lämna plats i resväskan för en bit italiensk parmesan som du köper på den lokala ostbutiken. Vi betalar ca 160 Euro per vuxen för ett 4-dagars liftkort och skidhyra 100 euro för avancerad utrustning för alla fyra dagarna. När vi summerar skidresan är vi rörande överens om att vi gärna återvänder till La Thuile och Nira Montana och att vi njutit av dagarna i backen, gastronomiska upplevelser, tid för avkoppling med bastubad och spa och  framförallt hur roligt det är med en aktiv semester tillsammans!

 

Anna Hagsten Lime Travel
Anna Hagsten Senior Travel Consultant