Zanzibar i härlig kombo med safari!

21 november, 2018

Hej Jenny!

Nu är vi hemma igen efter två härliga veckor i Tanzania. Vi är så nöjda med resan och allt har verkligen levt upp till våra förväntningar.

Allt har flutit toppen, inget strul någon stans. Våra flighter har funkat fint och transfers lika så. Resan med Auric var pirrig tyckte jag men resten av familjen var lyriska. På vägen till Dar/Zanzibar så fick Ola resp Oskar sitta i co-pilotsätet. Gissa om dom var glada!!

Retreat Selous är en liten pärla, inbäddad vid floden, långt från stadens brus och mitt i djurens värld. Vi trivdes mycket bra och blev så väl omhändertagna av Fabiano, Penda, Joseph och dom andra. Maten var bra och servicen toppen. Upplevelsen att sova i River Suit var verkligen något extra. Så nära djuren och alla dess läten. Första natten sov jag rätt lätt och var inte helt säker på att vi inte skulle få besök men så när som på några ödlor så höll sig djurlivet på rätt sida om myggnätet!! Vi fick äta middag på stranden en kväll med eldar och en vakt som höll flodhästarna på avstånd och hindrade dom att ta plats vid middagsbordet. Mäktigt och väldigt fint ordnat!! En kväll fick vi äta middag vid poolen som ligger nere vid floden, också mäktigt. Penda, vår guide, var också toppen, tog oss på olika turer och var genuint intresserad av både djuren och av att vi skulle få en så bra upplevelse som möjligt. Han berättade mycket om djuren och gjorde att varje möte och plats blev extra intressant. Kort sagt - dom gjorde sitt yttersta för att vi skulle trivas.

Även på Breezes fick vi ett hjärtligt mottagande av Cha och hans team. Ola hade födelsedag dagen efter vi anlände och då blev det tårta och sång av personalen efter middagen. Så uppskattat!!

Vår middag på Baraza var magisk. Vilket vackert hotell, vilken god mat, och även där ett hjärtligt mottagande. Oh, you are from Breezes - we are very happy to welcome you. Vi kände oss så väl omhändertagna den kvällen och njöt av atmosfären.

Väl hemma på Breezes så kändes det ändå så rätt att vi valde att bo där. Lite mysigare, lite mer liv och rörelse, passar helt enkelt oss bättre som kanske inte sitter som tända ljus hela tiden utan skojar och stojar lite. Breeze var det perfekta stället.

Mycket nöjda med allt och finns inte något mer att önska.

Kort sagt - vi är supernöjda!

Tack även till dig som lyssnade på alla våra önskemål och svarade på alla våra frågor. Kändes som vi var i rätt händer från början till slut!!

Mvh

Christina m familj

Gruppresa med inriktning på konst till Madrid
Våra resenärer Limetraveler