Oman gjorde starkt intryck på Maria med familj !

2 februari, 2022

Hej bästa Martina!

Tusen tack för ditt vältajmade mail, precis när vi landade!! Proffsigt! Tack för ankomstvin också. Nu kommer mitt svar, mycket försenat, det var lite hektiskt med olika jobb och att komma igång efter hemkomsten.

Tusen tusen TACK för allt ditt engagemang, allt du arrangerat och fixat så bra!!! Vi har haft en helt suverän resa - på alla sätt och vis! Enormt skönt och fint har vi haft det.

Allt har flutit supersmidigt!
Uppskattar enormt mycket att du och Olof kunde sy ihop hela resan på så kort tid, att det gick att få plats och att vi kunde göra precis det som vi önskade. Det blev en fullträff på alla sätt!

Vi går fortfarande och drömmer oss tillbaka till Oman. Det är ett härligt och intressant resmål. Jag tycker man får mycket upplevelser på ett effektivt sätt.
Både vad gäller att det är förhållandevis kort flygtid, enkelt att resa. Väl på plats får man möta en helt annan kultur, spännande historia sedan urminnes tider, vänliga människor, allting fungerar bra, lätt att transportera sig runt landet, allt går att ordna. Naturen, landskapet är fascinerande och vackert. Oerhört rent överallt.

Klimatet är också skönt.
Intressant att lära sig mer om sultanen som dog förra året men som hade regerat i 50 år och gjort enormt mycket positivt för landets utveckling. Blir intressant att se hur de kommer vidareutveckla sin turism som de verkar ha fokus på.
Vi hade nog lite lägre temperaturer än vad som normalt är brukligt. Låg mellan 23-27. Lite omväxlande molnighet, det regnade lite mer än vad det brukar göra sa the locals.

Fast jag kommer ihåg när vi var på Six Senses 2017-2018 (som Olof bokade) att den gången när vi kom till Zighy Bay då hade de just haft ett väldigt regnande i några dagar.

Vi upplevde att vi hade skönt väder.

Kempinski tycker jag funkar finemang som hotell. Jag tycker det växte och blev bättre och bättre! Det var hög grad av service. Känslan av hotellet är inte som att man är på en jättestor anläggning utan det blir familjärt.

Så klart förstår jag att Chedi blir än bättre men om man väger pris kontra trivsel och funktion så tycker jag Kempinski är väldigt bra i sin prisklass. Trevliga och bra restauranger. Finns två pooler. Den ena är mer familjepool där det också finns en liten lekpool och en gräsmatta bredvid med leksaker. Jättebra för barnfamiljer.

Sen finns det en pool till som är mer vuxen område. Jag kommer ej ihåg om det tom stod att det ej är för barn, men det var aldrig barn där. Vi hängde mest på stranden som är bra. Varmt i vattnet! Fanns ett jättebra gym och tennisbana.

Vi gjorde tur i Muskat med omgivning. Trevliga turer, moskén, marknaden, presidentpalats etc.
Sen gjorde vi faktiskt inte fler turer medan vi var i Muskat, vi tyckte det var rätt skönt med total avkoppling. Vi träffade en annan svensk familj på hotellet (vår dotter känner deras dotter) och de hade varit mer aktiva och varit iväg på utflykter bla simmat med sköldpaddor, simmat i grottor. Lät som bra turer.

Det blev ett jätteroligt nyår. I vår bokning ingick middag på The Kitchen, vi graderade upp oss till restaurang Zale som ligger trevligt utomhus vid havet. På nyårsafton blev det ett superregn med åska. Allt blev jättefestligt, vi flydde alla in i den lilla delen som har tak. Alla fick trängas och sitta nära vilket skapade en kul stämning. Personalen var snabbt kreativa och såg till att vi fick mat i alla dess skepnader och åt så gott, massa vin huller om buller och det blev god stämning. Kändes som att det var många omanier där.

Vid midnatt samlade de ihop alla gäster från alla restauranger i en enorm sal där nyåret räknades in. Det blev riktigt skoj!

Alila! Oj oj oj vilket absolut underbart fantastiskt coolt ställe! Det var verkligen en mycket speciell och minnesvärd upplevelse.

Vi kom överens om att på vägen till Alila göra en extra tur och stanna i Nizwa vilket var jättebra och intressant. Mycket sevärt med besök på fortet och marknaden.

När vi sedan kom upp till Alila så erbjöds vi att göra en up-grade. De har två separat villor på 360 kvm per hus. Vi fick ett bra pris att flytta in i en av villorna istället för 2 dubbelrum. Vi blev sålda direkt! Vi konstaterade ju också att eftersom vi ”tjänat” in massa pengar att inte bo på Chedi så kunde vi glatt spendera mera på Alila. Och det var verkligen värt varenda krona!

Helt ljuvligt! Egen rejäl pool hör till villan, egen jacuzzi, egen ångbastu. Villan är enorm, man går på riktigt vilse. 2 stora sovrum, 2 stora vardagsrum, matsal, litet kök, 2 stora badrum. Fantastiskt med sin egen stenanlagda omkring byggda terrass och den ständiga utsikten och närvaron av bergen och djupa ravinerna.

Mycket unikt! Vi njöt som bara den.

Vi hade det fantastiskt under våra dagar på Alila. Hajkade i omgivningen, njöt av vår villa, spa och yoga. God mat och otroligt trevligt på alla sätt! Man ville inte åka därifrån.

Det var helt rätt att åka ner till Muskat dagen innan vår hemresa. Skönare att sova där en stund innan det blev tidiga väckning och hemfärd. Första flyget mellan Muskat och Doha blev inställt så vi blev ombokade med ett Oman Air flyg, ungefär samma tid, till Doha och sedan vidare med Qatar till Stockholm.

Vi känner oss, efter resan, fulladdade med kraft att ta oss an 2022! Och så klart drömma om nya resmål! Oman kommer definitivt vara en destination som vi gärna återvänder till!

Ett stort stort tack från oss alla!

Kempinski Hotel Muscat Exterior

Kempinski Hotel Muscat

Alila Jabal Akhdar

Alila Jabal Akhdar

Gruppresa med inriktning på konst till Madrid
Våra resenärer Limetraveler